#T'mistechkо

10-те Дистанційне освітнє трансфер-містечко інноваційних можливостей

29-30 березня 2023 року у м. Тернополі проходило ювілейне 10- те  Дистанційне освітнє трансфер-містечко інноваційних можливостей (D#10 T’mistechko-2023) на тему: «9+1 граней педагога НУШ». Захід зініційований Тернопільським комунальним методичним центром науково-освітніх інновацій та моніторингу та проведений спільно  науковцями  Національної академії педагогічних наук України, ТНПУ ім. В. Гнатюка та фахівцями Інклюзивно-ресурсного центру м. Тернополя тощо.

Начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк привітала всіх учасників трансфер-містечка. Подякувала за те, що освітяни завжди йдуть у ногу з часом, працюють на випередження. Відзначила, що програма інноваційного трансфер-містечка дуже змістовна, насичена, а продуктивна праця у співпраці з науковцями буде ефективною у розв’язанні освітянських питань сьогодення.

Директор ТКМЦНОІМ Галина Литвинюк проаналізувала найважливішу проблематику дев’яти попередніх T’mistechоk (проведено 267 науково-методичних заходів прикладного характеру у 139 локаціях), а також окреслила основні вектори розгортання D#10 T’mistechkа: реалії та виклики сьогодення (створення безпечного освітнього середовища, надання якісних освітніх послуг), реалізація Держстандарту в 6 класах у 9 освітніх галузях, цифровий простір, партнерство в умовах воєнного стану). Проаналізувала 10 граней професійної майстерності педагогів: педагогічну культуру, самомотиваційну складову, педагогічну відповідальність, педагогічну майстерність, педагогічну кар’єру, стилі педагогічної діяльності, нові навички, цінності, мотиви, траєкторію професійного розвитку педагогів).

Відзначила, що навчання впродовж життя є важливою складовою формування траєкторії професійного розвитку педагогів.

У рамках D#10 T’mistechkа супервізорами ТКМЦНОІМ, науковцями заходи було проведено 27 методологічних заходів, які засвідчили важливість їх тематики у період реформування освіти; проблематика яких – це висвітлення актуальних питань відповідно до викликів сьогоднішнього та завтрашнього дня: «Адаптаційний період реалізації Державного стандарту: реалії та виклики сьогодення»; «Кваліметричний підхід в оцінюванні управлінських процесів закладів освіти»; «Цінності як компас професійної майстерності», «Діти в цифровому просторі: як убезпечити дітей в умовах інформаційної війни», а також нові підходи, особливості організації освітнього процесу відповідно до Держстандарту; шляхи формування професійних компетентностей педагогів; розкрито прикладний характер тих проблем, які стосуються безпечного освітнього середовища, психологічної підтримки вчителів та учнів, реалізації педагогіки партнерства  в умовах воєнного стану та надання якісних освітніх послуг тощо. Педагогам громади супервізори центру надали методичні рекомендації, які вони зможуть використати у своїй освітній діяльності.

Освітяни Тернополя висловлюють подяку науковцям за професійний науковий супровід під час роботи всіх заходів T’mistechkа упродовж 5 років плідної співпраці, супервізорам ТКМЦНОІМ, педагогам, психологам закладів освіти, які долучаються до формування інноваційного безпечного інноваційного освітнього простору громади, професійних компетентностей педагогічних працівників та інших наративів освітнього процесу.

Т-Містечко №10 ПРОГРАМА

© 2015-2021 ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ КОМУНАЛЬНИЙ МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР НАУКОВО-ОСВІТНІХ ІННОВАЦІЙ ТА МОНІТОРИНГУ

Написати нам